Isoleer je woning!
De goedkoopste vorm van duurzaam en comfortabel wonen is de energievraag van de woning omlaag brengen.
Dus is een logische en de beste eerste stap, isoleren!
Veel huis eigenaren zijn zich niet bewust hoeveel warmte via het dak, de vloer, of de gevel verdwijnt.
Dit is erg jammer en overbodig, want er zijn simpele maatregelen beschikbaar om het energieverlies te verminderen. Een goed geïsoleerde zolderverdieping bespaart bijvoorbeeld tot 1000 m³ aardgas per jaar. Ook kleinschalige maatregelen zoals radiatorfolie, brievenborstels of tochtstrippen maken een groot verschil.
Gevelisolatie en vloerisolatie zijn ook relatief eenvoudige maatregelen, die snel een flinke energiebesparing en een verhoogd wooncomfort kunnen opleveren. De investering van isoleren heeft u dus snel terugverdiend!
De isolatieregeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is verruimd. In plaats van 20% van de kosten, wordt tot en met 31 december 2020, 30% van de kosten vergoed.
Profiteer nu dubbel en start nu extra voordelig met verduurzamen en comfortabeler maken van je woning met onze inkoopacties voor bodem-, vloer-, spouw-, glas- en dakisolatie.


Tocht en kieren
Tocht in huis is niet comfortabel en het voelt koud aan. Extra stoken helpt niet echt. Naden en kieren dichtmaken met simpele oplossingen helpt wel. Naden en kieren kun je zelf goed dicht maken. De kosten daarvoor vallen enorm mee. Hierdoor zijn de kosten, voor het materiaal, snel terug te verdienen. In een gemiddelde tussenwoning bespaar je door naden en kieren te dichten circa 70 m3 gas per jaar.
Het verbeteren van de naad- en kierdichting is een vrij kleine oplossing waarmee je een hoop energie kunt besparen. Bij het verbeteren van de kierdichting moet er wel nagedacht worden bij de ventilatie. Het is belangrijk onderscheid te maken tussen gewenste toetreding lucht (ventilatie) en ongewenste toetreding lucht (infiltratie). Voldoende verversing van frisse lucht is cruciaal voor de gezondheid van de bewoners, maar ook om vochtproblemen in huis te voorkomen.
Gevel isolatie
Gevel- of spouwisolatie levert een forse energiebesparing op. Door het grote oppervlak gaat het warmteverlies sterk omlaag. Daarmee daalt het energieverbruik van de verwarming en de kosten van uw energierekening!
Gevelisolatie verdient zich op korte termijn terug; in minder dan drie jaar. De energierekening daalt en de waarde van de woning neemt toe. Hierdoor is gevelisolatie een investering met een hoog financieel rendement.

Bron: Milieu Centraal


Vloer isolatie
Woningen met een bouwjaar van vóór 1980 zijn grotendeels zonder vloerisolatie gebouwd. Mocht dit nog niet zijn na-geïsoleerd, dan is dit zeker een aanrader! Gemiddeld gaat bijna 15% van de warmte via de vloer verloren. De besparing kan dan ook oplopen tot ruim € 300,- per jaar!
Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis (warmere voeten), bespaart energie, je huis wordt gelijkmatiger warm, er is minder tocht en je hebt geen last meer van vocht vanuit de kruipruimte.
Een goed geïsoleerde vloer heeft bovendien een gunstig effect op de waarde van je huis en je wooncomfort.

Bron: Milieu Centraal
Dak isolatie
Véél stookkosten besparen? Isoleer je dak!
Veel warmte in huis gaat via het dak verloren. Zonde, want daarmee verlies je jaarlijks honderden euro’s.
Gemiddeld gaat er bijna 20% warmte via het dak verloren. Als u een verwarmde zolderverdieping isoleert bespaart u tot 1.000 m³ per jaar aan gas. Dat scheelt 1.780 kilogram CO2-uitstoot en is vergelijkbaar met een besparing van 80 bomen.
Met dakisolatie woon je warmer in de winter en koeler in de zomer. En je bespaart flink op je energiekosten.

Bron: Milieu Centraal


Isolatieglas
De warmte blijft lekker in huis met isolatieglas. Hierdoor bespaar je energie én wordt je huis een stuk comfortabeler: je hebt geen tocht en kou bij de ramen. Ook heb je minder last van geluidsoverlast van buiten.
Enkel glas is niet meer van deze tijd. HR++ glas is inmiddels de standaard. Dit bespaart veel meer dan het dubbel glas dat in de meeste oudere woningen zit. Tegenwoordig is er triple glas, met drie isolatielagen, wat nog beter isoleert.
Isolatieglas in bestaande kozijnen is snel en eenvoudig aangebracht. Ook het plaatsen van nieuwe kozijnen met triple glas is geen grote verbouwing.

Bron: Milieu Centraal
Kozijnen vervangen
Als je kozijnen gaat vervangen, heb je sowieso kosten. In een hoekwoning zijn de kosten voor nieuwe kozijnen met HR++ glas 8.100 euro. Voor zo’n 1.500 euro extra heb je nieuwe, isolerende kozijnen met triple glas. Je extra besparing is 90 euro per jaar. Bedenk dat kozijnen en glas heel lang mee gaan.

Bron: Milieu Centraal